Is och brodd issue

Herregud vad kallt det är nu, fryser tårna av mig. Nu dom två senaste dagarna så har det varit riktigt riktigt kallt, kan ju vara för att det är snöväder, men ändå…

Igår var ju tanken att rida ut men det var så fruktansvärt halt och vi hade inte tillräckligt många broddar till två hästar så jag gick ner till paddocken istället och körde lite skritt och tölt. Hon var väldigt pigg men osäker eftersom det var rätt halt där med. Funkade att tölta men vissa ställen fick man undvika.

Idag red vi på travbanan, men i med att det typ var lika halt åkte jag och mamma och köpte broddar innan. Jag tror vi stod i ca 45 – 60 min och broddade henne. Köpte slickgodis och massa hö. Frambenen gick helt ok att sätta på broddar men bakbenen, herregud. Förstår inte hur hon orkade hålla på med dom hela tiden. Hon stod och kickade med dom för att jag inte skulle kunna sätta i brodden. Tror hon tycker det är obehagligt och ovant att någon håller på med att gänga och skriva mm.

Men efter en låååång stund fick vi på alla broddar vilket var superskönt, nu har hon fått träna på det också :)

Till ridningen, hon var väldigt energisk och stissig idag, men gick såååå fint i tölten, lätt, rest och framför skänkeln. Traven blir allt med stabilare och galoppen kommer nog blir bättre med mer muskler. Jag lät henne iallafall springa av sig en del i hög fart galopp och hon tyckte nog det var roligt :)

Man märker att hon är i en sån period när hon ska testa mig, väldigt mycket egen vilja, försöker vända och flika in på andra vägar, springa fortare och tjafsa emot. Men tillslut kommer vi överens och då går hon hur bra som helst.

FÖRRESTEN vi har ju haft henne i exakt 1 månad nu. Tiden har gått så sjukt fort och hon har visat så många framsteg sen hon kom till oss. Det är så roligt, hoppas det fortsätter på denna banan :)

<3

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>